Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

Tânăr de 18 ani arestat pentru că a furat bijuterii

Judecătoria Huși a emis mandat de arestare preventivă pe numele lui Andrei Z., în vârstă de 18 ani, domiciliat în municipiul Huși, acesta fiind cercetat de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.   
Fapta a fost sesizată la Poliția municipiului Huși în ziua de 9 iulie a.c. de către proprietarul unei locuințe. În perioada în care acesta nu a fost la domiciliu (la începutul lunii iulie a.c.), în imobil au pătruns persoane necunoscute care i-au sustras mai multe bijuterii din aur aflate într-o casetă. Prejudiciul total cauzat prin comiterea faptei este de aproximativ 10.000 lei.

În urma activităților desfășurate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale Huși a fost identificat principalul suspect ca fiind Z.Andrei, în vârstă de 18 ani, domiciliat în municipiul Huși. Acesta, cunoscând interiorul locuinței, precum și faptul că proprietarii lipsesc, a pătruns fără drept în imobil, prin spargerea unui geam și a sustras bunurile respective.

Mai multe bijuterii le-a amanetat, iar altele le-a păstrat în locuința sa. Bunurile au fost recuperate în totalitate de politisti și restituite părții prejudiciate.

Tânărul a fost reținut de polițiști pentru o perioadă de 24 ore, fiind prezentat cu propunere de arestare preventivă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși, respectiv Judecătoria Huși. Instanța a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși și a dispus arestarea preventivă a suspectului pentru o perioadă de 30 zile.

Andrei Z. a mai fost cercetat de polițiști pentru comiterea de infracțiuni de furt din locuințe, dosarele fiind înaintate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși.

Lăsați un comentariu