Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

 

Trei bărbaţi prinşi la vânătoare ilegală

Polițiștii Postului de Poliție Băcani au întocmit dosar penal pe numele a trei persoane identificate în momentul în care transportau vânatul împușcat în mod ilegal.

În seara de 27.07.2013, polițiștii Postului de Poliție Băcani au oprit la intersecția D.J. 245 Băcani – Alexandru Vlahuță cu D.C. 84 Băcani Suseni o autoutilitară condusă de C.Gheorghe, în vârstă de 71 ani, domiciliat în comuna Șuletea. În autovehicul se mai aflau C.Emil, în vârstă de 68 ani, din comuna Gherghești și R.Eugen, de 66 ani, din comuna Puiești.

În urma controlului efectuat, polițiștii au găsit în autovehicul o armă de vânătoare, calibru 12 mm, 41 cartușe calibru 12 mm, un binoclu și un iepure de câmp împușcat.

Cele trei persoane au fost conduse pentru audieri la Poliție municipiului Bârlad.

Polițiștii au stabilit faptul că arma de vânătoare și cartușele erau deținute  în mod ilegal de C.Emil. În seara respectivă cei trei au mers pe un câmp aflat între comunele Gherghești și Alexandru Vlahuță, iar C.Emil a împușcat iepurele.

Arma de vânătoare, cartușele, binoclul și vânatul au fost ridicate în vederea dispunerii de expertize de specialitate.

 În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj, transportul vânatului dobândit în condițiile unei infracțiuni, uzul de armă letală fără drept și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, fapte prevăzute și pedepsite de Codul Penal, Legea nr. 407/2006 vânătorii și a protecției fondului cinegetic și Legea 295/2004 privind regimul armelor și al munițiilor.

Lăsați un comentariu