Marti 14 Mai 2024, Actualizat acum 134 zile 12:00 am

 

Detalii noi în cazul celor doi traficanţi de droguri din Vaslui: expeditorul coletelor era fiica minoră a unuia dintre ei

Dumitru Ignat şi Mircea Mihalachi, cei doi vasluieni reţinuţi miercuri de procurorii DIICOT, după ce unul din ei a fost prins chiar în momentul în care ridica din autogară două colete în care se aflau droguri, au fost arestaţi preventiv, ieri,  fiind acuzaţi de introducere în ţară de droguri şi trafic de droguri.

Dumitru Ignat (40 de ani) şi Mircea Mihalachi (25 de ani) erau monitorizaţi de mai multe luni de ofiţerii de la Crimă Organizată, acesta fiind şi motivul pentru care cel mai tânăr dintre ei a fost prins în flagrant în timp ce ridica pachetele primite din Spania care conţineau drogurile, iar la expeditor era trecut numele fiicei lui Ignat, care are doar 17 ani. 

Mihalachi şi-a recunoscut în totalitate faptele, mai ales că oamenii legii găsiseră asupra lui şi câteva pliculeţe cu canabis. Ignat a preferat să se preleveze de dreptul la tăcere, însă probele adunate de procurorii DIICOT sunt extrem de solide. De altfel, Ignat are antecedente penale, el fiind închis pentru furt, el mai având de executat un rest de pedapsă. 

O altă probă care avea să le dovedească anchetatorilor, încă o dată dacă mai era nevoie, a fost obţinută chiar în timpul percheziţiilor la apartamentul aceluiaşi Ignat, atunci când „mascaţii“ s-au trezit la uşă cu doi clienţi.

Cu toate că ieri, cei doi au cerut magistraţilor înlocuirea măsurii de arest preventiv cu cea de obligativitate de a nu părăsi ţara, instanţa le-a respins cererea, ambii declarând recurs. 

Sursa: Adevarul

Lăsați un comentariu