Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

 

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, trimis în judecată de DNA

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Vasile Mihalachi, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) împreună cu alţi trei funcţionari pentru abuz în serviciu. Ceilalţi trei sunt Liviu Butnaru, directorul Agenţiei Judeţene a Autorităţii Rutiere Vaslui, Vasile Vieru, director executiv adjunct în cadrul Direcţiei Tehnice a CJ Vaslui şi Dănuţ Ropotă, referent în cadrul Agenţiei Judeţene a Autorităţii Rutiere Române.
Aceştia, în frunte cu vicepreşedintele CJ, în 2008, în calitate de membri ai Comisiei Paritare Vaslui pentru atribuirea traseelor de transport public judeţean de persoane, au înlăturat mai mulţi operatori de transport public rutier de la atribuirea unor trasee. Este vorba de societăţi care fie au câştigat licitaţiile în mod legal, fie au fost împiedicate să participe la alte licitaţii.

Potrivit DNA, a fost creat un avantaj patrimonial injust pentru operatorii favorizaţi în sumă totală de 2.659.845 lei, reprezentând sumele obţinute din operarea traseelor atribuite nelegal.

Societăţile comerciale ale căror interese patrimoniale au fost afectate s-au constituit părţi civile în procesul penal cu suma totală de 140.000 euro.

Lăsați un comentariu