Marti 14 Mai 2024, Actualizat acum 134 zile 12:00 am

 

Şoferi prinşi la volan băuţi şi fără permis

Poliţiştii au identificat, în acest sfârşit de săptămână, mai multe persoane care s-au urcat la volanul unor autovehicule fără a poseda permis de conducere sau aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.etilotest

Vineri, Dragoş I., de 28 ani, din municipiul Constanţa, conducea pe D.N. 24, pe raza localităţii Moara Domnească, comuna Văleni, un autoturism proprietate personală. A fost oprit pentru control de către un echipaj de la Serviciul Rutier Vaslui,  care a stabilit faptul că bărbatul avea  suspendat dreptul de a conduce autoturisme. El s-a ales cu dosar penal.

În aceeași, polițiști din cadrul Biroului Rutier Bârlad, în timp ce supravegheau traficul, au observat un moped neînmatriculat, care circula pe strada Elena Doamna. Au oprit conducătorul auto, stabilind că acesta se numește  Nicuşor M., de 56 ani, din municipiul Bârlad. Efectuând verificări, polițiștii au stabilit că cel în cauză  nu  posedă permis de conducere  pentru nicio categorie  de autovehicule.  Şi acesta s-a ales, aşadar, cu dosar penal.

Sâmbătă, în timp ce efectuau activități de supraveghere și control a traficului rutier, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Vaslui au fost sesizați de către un participant la trafic despre faptul că  pe DJ 247, în localitatea Zăpodeni, a avut loc un eveniment rutier.

La fața locului a fost găsit, în afara părții carosabile, un autotractor marca „DAF”, la care era atașată o semiremorcă. Polițiștii au identificat conducătorul auto în persoana lui Costel M., de 40 ani, din comuna Ștefan cel Mare. Întrucât acesta emana  halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentraţie de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii l-au condus la Spitalul Județean Vaslui pentru recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, însă conducătorul auto a refuzat recoltarea acestora.

În cauză s-a întocmit dosar penal .

De asemenea, în noaptea de sâmbătă spre duminică, Mihai P., de 33 ani, din municipiul Huşi,  conducea pe raza comunei Duda- Epureni o autoutilitară. A fost oprit pentru control de polițiști din cadrul Postului de Poliție arondat comunei. Aceștia au solicitat conducătorului auto să efectueze testul cu aparatul alcooltest, însă bărbatul a refuzat.

Fiind condus la Spitalul municipal Huşi pentru recoltare de probe biologice, a refuzat și în unitatea spitalicească recoltarea probelor.

El este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute și pedepsite de art. 87 alin.5 din OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Lăsați un comentariu