Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

Un minor care a comis 16 furturi, a fost iertat de judecători

După ce a comis nu mai puţin de 16 infracţiuni de natură penală (toate săvârşite în perioada aprilie 2012 – iulie 2013), un minor, în vârstă de 15 ani, domiciliat în municipiul Bârlad, a fost pus în libertate de magistraţi.Tribunalul Vaslui

„Campionul” a primit trei ani de închisoare cu suspendare, cu recomandarea de a sta cât mai departe de probleme: „Condamnă pe inculpatul (…) la pedeapsa cea mai grea de 3 (trei) ani închisoare. În temeiul art. 86 ind.1 cu referire la art. 110 ind. 1 şi art. 110 Cod penal suspendă executarea pedepsei sub supraveghere. În baza art. 350 Cod procedură penală dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului, dacă nu este arestat în altă cauză”. Minorul a fost cercetat de poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Bârlad pentru comiterea mai multor infracţiuni de furt şi tentative de furt, dar şi complicitate la săvârşirea de astfel de fapte.

El a sustras bani din automate amplasate în diferite locuri publice, o poşetă cu acte dintr-un local, băuturi alcoolice şi nonalcoolice, produse alimentare. Unele fapte au fost comise împreună cu alţi minori, faţă de care poliţiştii au efectuat, de asemenea, cercetări. Prejudiciul creat se ridică la suma de aproximativ 2.500 lei. Pe data de 30 iulie a.c., minorul a fost reţinut pentru o perioadă de 10 ore şi prezentat apoi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, respectiv Judecătoria Bârlad cu propunerea de arestare preventivă. Instanţa a admis atunci propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad şi a emis pe numele suspectului mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 15 zile.

 

 

Lăsați un comentariu