Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

 

La Vaslui se fură codru! Peste 50 de amenzi în două săptămâni!

Polițiștii de ordine publică din Vaslui au desfășurat în ultimele două săptămâni acțiuni pentru diminuarea ilegalităților îndreptate împotriva fondului forestier național privind tăierea, transportul și comercializarea materialelor lemnoase.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 50 de contravenții pentru care au aplicat sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 52.700 de lei, în baza prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice și Hotărârii nr. 996/2008 pentru aprobarea Normelor referitoare la provenienţa, circulaţia şi comercializarea materialelor lemnoase, la regimul spaţiilor de depozitare a materialelor lemnoase şi al instalaţiilor de prelucrat lemn rotund.

De asemenea, 17,94 m.c. de material lemnos, în valoare de 3.153 de lei, a fost ridicat în vederea confiscării.

Acţiunile poliţiştilor au fost desfăşurate în baza Planului Comun de Acţiune „Scutul Pădurii 2013” pentru prevenirea tăierilor ilegale de arbori din păduri şi a faptelor ilegale asociate din circulaţia, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea materialului lemnos, la activităţi participând şi specialişti silvici ai Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic și de Vânătoare și Direcţiei Silvice Vaslui. Poliţiştii din cadrul structurilor de ordine publică, împreună cu specialişti silvici vor acţiona în perioada următoare pe drumurile naţionale, comunale şi forestiere, urmărind respectarea prevederilor legale privind tăierea şi transportul Pomilor de Crăciun. De asemenea, vor intensifica activităţile de control în pieţe, târguri şi oboare, cât şi în alte locuri unde se depozitează şi se comercializează Pomi de Crăciun„, a declarat Mihaela Ştraub, ofiţerul de presă al IPJ Vaslui.

Lăsați un comentariu