Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

 

Protestele de la Pungeşti se apropie de final. Drumul a fost deblocat, manifestanţi sunt mai puţini, iar numărul jandarmilor a fost redus

Protestele împotriva exploatării gazelor de şist au devenit anemice la Pungeşti, în judeţul Vaslui. Luni dimineaţă, odată cu amplasarea unei sonde de exploatare a gazelor de şist a Chevron, drumul Siliştea Pungeşti a fost închis, iar între jandarmi şi manifestanţi au fost mai multe conflicte.

Marţi, însă, numărul protestatarilor s-a redus considerabil, drumul a fost deblocat şi nici jandarmi nu mai sunt mulţi. Forţele de ordine au înlăturat gardurile metalice montate de-a latul şoselei. Totuşi, accesul maşinilor pe sectorul de drum în apropierea căruia compania Chevron are în concesiune terenul unde urmează să amplaseze prima sondă de explorare a gazelor de şist se face doar după legitimarea şoferilor de către Poliţie şi Jandarmerie.

În „tabăra de rezistenţă” au mai rămas totuşi câţiva  localnici şi reprezentanţi ai ONG-urilor care se opun explorării gazelor de şist. Este vorba despre zece persoane. Câţiva dintre ei au dormit, în noaptea de luni spre marţi, în corturi.

Firma angajată de Chevron continuă lucrările începute luni pe terenul deţinut în apropierea localităţii Siliştea.

 

Lăsați un comentariu