Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

Şoferul băut care a provocat tragedia de la Fruntişeni a ajuns după gratii

Sebastian Dragoş Mocanu, cel care s-a urcat băut la volan şi a provocat groaznicul accident duminică seara, în care două persoane şi-au pierdut viaţa şi alte şase au fost grav rănite, a ajuns după gratii pentru 29 de zile.

Cei opt tineri din Fruntişeni, cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani, au petrecut toată ziua la grătar, iar spre seară s-au oprit la discoteca din satul Grăjdeni. Acolo au continuat să consume băuturi alcoolice până în jurul orei 20.00, după care au plecat spre casă. Pe drum, la aproximativ un kilometru de localitatea Fruntişeni, într-o curbă uşoară la stânga, din cauza neatenţiei în conducere, şoferul, în vârstă de 29 de ani, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare.

 Autovehiculul a pătruns pe acostamentul din partea dreaptă a sensului său de mers, a intrat în coliziune frontală cu un cap de pod din beton, după care s-a răsturnat în şanţul din partea dreaptă a drumului. În urma impactului, a rezultat decesul a doi pasageri: Florin Azamfirei, de 22 ani şi Andrei Nechita, de 18 ani, precum şi vătămarea corporală a celorlalţi şase, printre care şi şoferul. Este vorba de Viorel Azamfirei, în vârstă de 21 de ani, diagnosticat la spital cu fractură deschisă gambă dreapta. Acesta a ajuns direct în sala de operaţie, iar apoi a fost transferat la secţia de Ortopedie.

Dan Verga, de 20 de ani, a suferit o contuzie toraco-abdominală, iar în prezent este internat la secţia Chirurgie – Terapie Intensivă. Mihai Răzmeriţă, de 29 de ani, a fost diagnosticat cu o contuzie lombo-abdominală stânga şi este internat la secţia Chirurgie. {oferul, Sebastian Dragoş Mocanu este singurul care nu a rămas internat. El a suferit o contuzie toracică uşoară. Cătălin Petcu, de 19 ani s-a ales cu traumatism la coloana cervicală, iar Daniel Anton, de 24 de ani, cu un traumatism cranio-cerebral şi traumatism cranio-facial. Aceştia din urmă au fost transferaţi încă de noaptea trecută la spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. Potrivit unor surse, starea de sănătate a lui Daniel Anton este deosebit de gravă.

 „Este o mare nenorocire ceea ce s-a întâmplat. Despre cei doi care au murit pot spune că erau cei mai cuminţi băieţi din sat. Nu au avut niciodată probleme cu poliţia sau cu altcineva. Copii nevinovaţi… Nici şoferul nu e un băiat rău, dar îi plăcea distracţia şi aventura. Un tip care încerca să fie mai altfel decât ceilalţi. A muncit în străinătate o perioadă”, ne-a declarat primarul comunei Fruntişeni, Neculai Lupu.

Imediat după accident, Sebastian Dragoş Mocanu a fost testat de poliţiştii rutieri cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat. Împotriva lui s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad cu propunerea de arestare preventivă. Instanţa a admis ieri seară, în jurul orei 18.30, propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad şi a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 zile. Sebastian Dragoş Mocanu este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă (legea se referă aici şi la cazul când şoferul are o îmbibaţie alcoolică ce depăşeste limita legală) şi vătămare corporală din culpă. Dacă va fi găsit vinovat, tânărul riscă pedeapsa cu închisoarea între 5 şi 15 ani.

Lăsați un comentariu