Miercuri 08 Mai 2024, Actualizat acum 128 zile 12:00 am

 

Contrabandă cu artificii la Vaslui

În preajma sărbătorilor de iarnă, traficul de produse pirotehnice a luat locul traficului de ţigări în Vama Albiţa. Cel mai recent caz s-a înregistrat marţi, 10 decembrie, când la punctul vamal s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, Andrei M., un tânăr de 26 de ani cu dublă cetăţenie, română şi basarabeană, care conducea un microbuz de transport persoane. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au fost descoperite în remorca microbuzului mai multe produse pirotehnice. Tânărul a declarat că a achiziţionat produsele cu intenţia de a le folosi în cursul sărbătorilor de iarnă, fără a avea cunoaştere de faptul că pentru deţinerea acestora este necesară o autorizaţie.
„Întrucât este interzisă deţinerea de produsele pirotehnice de către persoane fizice, cetăţeanului în cauză i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată, producerea, experimentarea, prelucrarea, deţinerea, transportul, folosirea sau orice altă operaţiune cu materii explozive, efectuată fără drept. Produsele pirotehnice au fost ridicate în vederea introducerii acestora în Camera de corpuri delicate a S.T.P.F. Vaslui”, a precizat subcomisarul de Poliţie, Denis Lazăr, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi.

Poliţiştii atrag atenţia că orice formă de comercializare stradală a materialelor pirotehnice este interzisă. Cu toate acestea, comercializarea petardelor şi a artificiilor pe sub mână a început deja să se facă. Majoritatea acestor produse provin chiar din Republica Moldova, ceea ce dovedeşte faptul că mai există persoane care înşeală vigilenţa poliţiştilor de frontieră. Organele de poliţie avertizează că vor aplica sancţiuni drastice comercianţilor care vând astfel de produse la negru. Asta doar în cazul în care îi vor prinde.

Lăsați un comentariu