Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

 

FOTO Colete cu ţigări de contrabandă transportate cu microbuzul la Vaslui

Un bărbat din Vaslui a fost arestat pentru 30 de zile după ce a fost prins de poliţiştii de frontieră vasluieni, pe raza localităţii Drânceni, cu un microbuz ticsit cu ţigări de contrabandă.

Vineri, poliţiştii au observat un microbuz care se deplasa cu luminile stinse pe un drum lăturalnic şi care a intrat în curtea unei case situate în apropierea râului Prut, unde a rămas staţionat.

Poliţiştii de frontieră au început supravegherea zonei respective şi au efectuat controlul malului drept al râului Prut. Astfel, au fost găsite urme care indicau faptul că pe direcţia respectivă a avut loc un act de contrabandă.

Ulterior, s-a stabilit că la acea casă domiciliază Veronel F., persoană aflată in curs de cercetare, încă din luna martie a acestui an, într-un dosar de contrabandă.

Totodată, au fost solicitate autorizaţii de percheziţie asupra imobilului aparţinând persoanei în cauză, precum şi asupra autoutilitarei folosite, procedându-se la efectuarea percheziţiilor dispuse de instant. Cu această ocazie s-a constatat faptul că în microbuz se aflau colete de ţigări, o staţie de emisie – recepţie şi două telefoane mobile, din care unul cu cartelă Republica  Moldova.

Ţinând cont de aspectele reieşite si de probele existente în dosar, ofiţerul de caz a început urmărirea penală  faţă de numitul Veronel F., pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, şi deţinere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile, supuse marcării, marcate necorespunzător, peste limita a 10.000 ţigarete,

În urma inventarierii  coletelor  a rezultat cantitatea de 31.250 pachete de ţigări  în valoare de 69.982 lei, care împreună cu microbuzul în valoare de13.426 lei au fost introduse în camera de corpuri delicate a Poliţiei Vaslui.

Sâmbătă, Veronel F. a fost prezentat instantei de catre procurorul coordonator din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi cu propunerea de arestare preventiva, instanta dispunand arestarea preventiva a acestuia pe o perioada de 30 de zile.

 

Lăsați un comentariu