Marti 30 Aprilie 2024, Actualizat acum 120 zile 12:00 am

 

Poliţiştii vasluieni, pe urmele şoferilor băuţi

etilotestLa sfârșit de săptămână, poliţiştii rutieri au organizat o nouă acţiune pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale referitoare la regimul circulaţiei rutiere, în special a celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii au oprit pentru control 151 de autovehicule, au efectuat 144 testări cu aparatul alcooltest, iar pentru neregulile constatate au aplicat 45 sancţiuni contravenţionale în valoare de 6.205 lei.

Poliţiştii au constatat 2 infracțiuni, din care una de conducere a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice – un bărbat, în vârstă de 37 ani, din comuna Banca, conducea un autovehicul pe D.J. 244, în localitatea Gara Banca, deși anterior consumase băuturi alcoolice. Rezultatul testării cu aparatul alcooltest a fost de 0,56mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest caz a fost întocmit dosar penal potrivit prevederilor art. 336 din Codul Penal.

Pe D.N. 15 D, în localitatea Băcești, polițiștii l-au depistat pe C.Petruț, de 21 ani, domiciliat în satul Păltiniș, care conducea un moped, fără însă a deține permis de conducere corespunzător. Pe numele tânărului a fost întocmit dosar penal în conformitate cu prevederile art. 335 din Codul Penal.

În anul 2013, în județul Vaslui s-au produs 22 accidente rutiere pe fondul consumului de băuturi alcoolice, care au avut drept consecințe 7 persoane decedate, 15 rănite grav și 22 rănite ușor (a cincea cauză generatoare de accidente rutiere).

Lăsați un comentariu