Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Fost senator de Vaslui, pus sub acuzare de DNA

Un fost senator de Vaslui a fost pus sub acuzare de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru abuz în serviciu. Fostul ministru delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, este urmărit penal sub aspectul infractiunilor de abuz în serviciu sub forma participatiei improprii, uz de fals si fals în declaratii făcute pentru a justifica nu mai puţin de 60.000 de euro.

Potrivit unui comunicat al DNA, „la data de 5 martie 2014, lui David Cristian i s-au prezentat acuzatiile si calitatea procesualã de suspect în conformitate cu prevederile art. 307 Cod procedurã Penalã. Facem precizarea cã urmãrirea penalã este o etapã a procesului penal reglementatã de Codul de procedurã penalã, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situatie, sã înfrângã principiul prezumtiei de nevinovãtie”.

Potrivit procurorilor, în declaraţia de avere David a trecut o sumă de bani pe care nu o putea justifica prin mijloace licite. El  a consemnat în fals, la rubrica “venituri din alte surse”, primirea a 60.000 de euro, cu titlu de “restituire împrumut”, de la mama sa.

Cristian David a fost senator de Vaslui in legislaturile 2004-2008 si 2008-2012 si ministru delegat pentru controlul implementarii programelor cu finantare internationala (2004-2007) si ministru al Internelor si Reformei Administrative, din 2007.

La alegerile din 9 decembrie el a fost ales pentru un nou mandat de senator. David s-a nascut la 26 decembrie 1967, in Bucuresti, numele sau la nastere fiind Cristian Troaca. A luat numele de David in urma primei casatorii.

 

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Fost senator de Vaslui, pus sub acuzare de DNA | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu