Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

 

Bârlădean de 40 de ani arestat pentru mai multe furturi

Un bărbat de 40 de ani din municipiul Bârlad a fost arestat preventiv după ce a comis mai multe furturi, ultimul fiind miercuri. Potrivit poliţiştilor, Toporaş C. , în ziua de 21 noiembrie 2013, împreună cu un minor de 16 ani au sustras 2 porți din sârmă tip plasă, 3 plase din sârmă în lungime totală de aproximativ 7,5 metri și 2 țevi metalice, aparținând unei femei din municipiul Bârlad, în valoare totală de aproximativ 250 lei.

De asemenea, pe 5 februarie 2014, au fost sustrase 14 console din metal ce susțineau gardul împrejmuitor al unei societăți comerciale din municipiul Bârlad, în valoare de 500 lei. Și de această dată a fost implicat Toporaș C., care, prin escaladare, a pătruns în sediul societății comerciale în cauză. El este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.  Pe 9 februarie,  împreună cu Gheorghe N., Toporaș C. a pătruns prin efracție în incinta unei centrale termice din localitatea de domiciliu.

Cei 2 au reușit să-și însușească pe nedrept 2 uși metalice, în valoare de 600 lei. În momentul în care Gheorghe N. transporta ușile, a fost oprit de politisti din cadrul Poliției municipiului Bârlad și întrucât acesta nu a putut justifica proveniența bunurilor, a fost condus la sediul poliției pentru verificări.

Miercuri, în calitate de complice,  Toporaș C.a mai participat la săvârșirea unei infracțiuni de furt calificat, ajutându-l pe un tânăr de 16 ani să sustragă, prin escaladare, 2 rame din metal, în valoare de 400 lei, din curtea unei centrale termice din municipiul Bârlad.

Prejudiciul cauzat prin aceste furturi a fost recuperat în proporție de 80 %, bunurile sustrase fiind înapoiate părților vătămate. Toporaș C. este cunoscut cu antecedente penale pentru infracțiuni similare, fiind liberat din penitenciar în cursul lunii iunie 2013.

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Bârlădean de 40 de ani arestat pentru mai multe furturi | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu