Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

 

Doi vasluieni arestaţi preventiv pentru că au furat mai multe animale

Judecătoria Vaslui a emis mandate de arestare preventivă pe numele a 2 bărbați din comuna Zorleni, care sunt cercetați de către polițiști pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. În dimineața de 20 martie, un bărbat din comuna Muntenii de Jos a sesizat faptul că, pe timp de noapte, i-au fost sustrase din curtea locuinței 4 bovine, o cabalină și o căruță.  Polițiștii Secției de Poliție Rurală 1 Vaslui au efectuat cercetări cu privire la aspectele sesizate, iar în urma investigațiilor efectuate i-au identificat pe CătălinT., de 32 ani și  Marin B., de 40 ani ambii din localitatea Popești, comuna Zorleni.

Cei doi au pătruns fără drept în curtea persoanei vătămate, au sustras animalele și căruța și apoi s-au deplasat în localitatea de domiciliu. Au ascuns inițial animalele în pădure, apoi le-au dus la locuința lui Marin B.. În momentul în care a observat polițiștii, Marin B. a scos animalele pe un șes, unde a fost prins de polițiști. La activitățile de identificare a celor doi bărbați au participat și polițiști de la Secțiile de Poliție Rurală 3 Bârlad și 7 Banca, de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, precum și jandarmi ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui. Prejudiciul, în valoare de aproximativ 10.000 lei, a fost recuperat în totalitate.

Împotriva celor doi bărbați, polițiștii Secției de Poliție Rurală 1 Vaslui au luat măsura reținerii pentru 24 ore. Ulterior au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, respectiv Judecătoria Vaslui. Instanța a admis propunerea Parchetului și a emis mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Cei doi sunt cunoscuți cu antecedente penale pentru infracțiuni săvârșire cu violență și infracțiuni de furt.

 

 

Lăsați un comentariu