Sâmbătă 15 Iunie 2024, Actualizat acum 166 zile 12:00 am

 

Directorul Poliţiei Locale Vaslui, declarat incompatibil de ANI

Directorul executiv în cadrul Poliţiei Locale Vaslui, Sorinel Catană, a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) după ce, în perioada 01 noiembrie 2012 – 15 decembrie 2013, a deținut, simultan cu funcția publică de director executiv, și funcția publică cu statut special de ofițer în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui.

Astfel,Sorinel Catană „a încălcat dispozițiile art. 94, alin. (1) și (2), lit. a) din Legea nr.161/2003, potrivit cărora „Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică. Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate […] în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice […]”.

În perioada 15 octombrie 2000 – 15 decembrie 2013, Catană a deținut diverse funcții cu statut special în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui. Începând cu data de 01 noiembrie 2012, persoana evaluată deține funcția publică de Director executiv la Poliția Locală Vaslui.

Potrivit ANI, „persoana  evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris”.

Catană a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.

 

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Directorul Poliţiei Locale Vaslui, declarat incompatibil de ANI | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu