Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

 

Armă de foc căutată de autorităţile din Italia, descoperită la Albiţa

Luni, la Vama Albiţa s-a prezentat  pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei Alexandru  L., cu dublă cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 28 de ani, conducând un ansamblu de vehicule format dintr-un microbuz marca Mercedes şi o semiremorca, marca Tempus.

La controlul de frontieră efectuat de poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, au fost descoperite ascunse şi nedeclarate, disimulate în două colete, componentele unei arme de foc, respectiv: pat de arma din lemn, ţeavă lisă lungă, patul mâner cu cutia mecanismelor, trăgaciul cu mecanismele aferente şi mecanismul de dare a focului.

În urma verificărilor suplimentare efectuate, lucrătorii noştri au constatat că arma de foc cu marca şi seria inscripţionate, figurează ca fiind bun căutat pentru confiscare, de către autorităţile italiene.  Alexandru L. a declarat că se ocupă cu transportul coletelor neînsoţite şi că nu cunoştea de existenţa componentelor de armă în coletele aflate în microbuz.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit lui Alexandru L. lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, contrabandă calificată, tentativa de contrabandă calificată şi furt.

Piesele de armă în valoare de 2.000 lei au fost ridicate în vederea continuării şi finalizării cercetărilor, urmând a fi depuse în camera de corpuri delicte din cadrul I.P.J. Vaslui.

Lăsați un comentariu