Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

 

Adolescent de 16 ani abia eliberat din Penitenciar, arestat preventiv după mai multe furturi

Un adolescent de 16 ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru mai multe furturi pe care le-a săvârşit după ce fusese eliberat din Penitenciar.

În după-amiaza de 13.06.2014, Poliţia municipiului Bârlad a fost sesizată de către un tânăr de 17 ani, din comuna Perieni, cu privire la faptul că, în cursul acelei zile, în timp ce se afla pe o bancă într-un parc din municipiul Bârlad, a fost abordat de doi tineri necunoscuţi, sub pretextul că vor o țigară. Unul dintre ei a încercat să-i smulgă telefonul mobil, însă nu a reușit, timp în care celălalt i-a sustras din rucsac o pereche de pantaloni tip blue-jeans.

În urma cercetărilor efectuate de către polițiștii de investigații criminale bârlădeni, a fost identificați cei doi: Cosmin D. şi Eduard D., ambii de 16 ani, din municipiul Bârlad. Aceștia sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie. Prejudiciul a fost recuperat și predat părții vătămate.

Extinzând cercetările, polițiștii au stabilit că Cosmin D. și un alt tânăr au comis o infracțiune de furt calificat, dintr-o societate comercială. În noaptea de 15/16.06.2014, cei doi au distrus grilajul metalic ce asigura o fereastră a magazinului, după care au pătruns în unitate.  Din interior au fost sustrase băuturi alcoolice, produse cosmetice, bani, valoarea prejudiciului cauzat fiind de aproximativ 500 de lei. În noaptea următoare, Cosmin D. a sustras dintr-un bar aflat pe strada Vasile Pârvan băuturi alcoolice și 80 lei. Prejudiciul cauzat prin comiterea acestei infracțiunii de furt calificat de 500 lei.

Polițiștii l-au reținut pe Cosmin D. și ulterior l-au prezentat cu propunere de arestare preventivă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, respectiv Judecătoria Bârlad. Instanța a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad și a dispus arestarea preventivă a tânărului pentru o perioadă de 30 zile.

Cosmin D. este cunoscut cu antecedente penale pentru săvârșirea de infracțiuni de furt și tâlhărie, fiind liberat din penitenciar în luna aprilie 2014.

 

Lăsați un comentariu