Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

 

A „plătit” 25 de euro pentru…un dosar penal

politia de frontieraPoliţiştii de frontieră vasluieni au întocmit lucrare  penală pentru uz de fals unui cetăţean moldovean, care a prezentat la control, pentru autoturismul pe care îl conducea,  înscrisuri oficiale false.
Marţi, în jurul orei 12.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei Nicolae C., cetăţean moldovean, în vârstă de 33 ani, care conducea un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Bulgaria.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea talonului şi a certificatului de inspecţie tehnică periodică pentru autovehiculul mai sus menţionat, s-a procedat la efectuarea de verificări suplimentare. Astfel, poliţiştii de frontieră au constatat că documentele nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unor documente autentice, fiind false.

Cu privire la cele constatate, Nicolae C. a declarat faptul că a efectuat inspecţia tehnică a autoturismului la o firma specializata din Bulgaria, în schimbul sumei de 25 de euro şi că nu avea cunoştinţă despre faptul că documentele sunt false.

Poliţiştii de frontieră au întocmit bărbatului lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals.

Lăsați un comentariu