Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

 

Doi soţi au dispărut cu tot cu copii după ce Protecţia Copilului a descoperit că se droghează

Instanţa vasluiană a dispus scoaterea din mediul familial a doi copii minori, unul în vârstă de doi ani si jumătate, celălalt, cu un an mai mic, după ce Protecţia Copilului a descoperit că tatăl consuma substanţe halucinogene şi făcea frecvent scandal, în timp ce mama îi neglija sistematic pe micuţi.

Judecătorii Tribunalului Vaslui au emis, acum aproape o lună, o ordonanţă pentru scoaterea din familie a doi fraţi care provin dintr-o famlilie respectabilã din Bârlad, potrivit Monitorul de Vaslui.

Magistratii s-au pronuntat dupã ce au analizat în amãnunt rezultatele anchetelor sociale desfãsurate la familia în cauzã. Astfel, în cauzã, judecãtorii au constatat cã pãrintii minorilor au o familie „care se bazeazã pe valori si convingeri mistico-religioase, adultii fiind în permanentã în stare de suspiciune, confuzie cu privire la mentinerea unor relatii statornice de convietuire, în contextul consumului de substante halucinogene – asa cum rezultã din rapoartele de consiliere/evaluare psihologicã. (…) Climatul socio-familial al adultilor a fost bazat pe incertitudine, instabilitate, în contextul absentei din familie, respectiv plecarea numitului … (pãrintele copiilor, n.r.), în diferite mãnãstiri, cu motivatii subiective, cu elemente interpretative psihotice de a se cãlugãri. Aceeasi coduitã oscilantã este evidentiatã si asupra numitei … (mama copiilor, n.r.)”.

De pe data de 16 iulie, când magistratii Tribunalului Vaslui au emis ordonanta în cauzã, care are titlu definitiv si executoriu, cei doi adulti au dispãrut de la domiciliu cu tot cu copii. De atunci, politistii din Bârlad îi tot cautã, pentru a pune în executare actul judecãtoresc.

Lăsați un comentariu