Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

 

Bărbat din Vaslui reţinut pentru trafic de minori

Un bărbat din Vaslui este bănuit de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi de procurorii D.I.I.C.O.T. că ar fi racolat şi obligat la practicarea prostituţiei mai multe minore, cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani. Acesta a fost reţinut pentru trafic de minori. Miercuri, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vaslui au efectuat o percheziţie la locuinţa bărbatului bănuit de săvârşirea infracţiunii de trafic de minori.

În urma percheziţiei, din locuinţa bărbatului, în vârstă de 42 de ani, din municipiul Vaslui, au fost ridicate înscrisuri ce servesc ca mijloace materiale de probă.

Potrivit procurorilor, în cursul acestui an, ar fi recrutat mai multe minore din judeţul Vaslui, cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani, pe care le-ar fi determinat să întreţină relaţii sexuale cu diferite persoane, contra unor sume de bani.

Din cercetări a reieşit că victimele au abandonat cursurile şcolare şi că provin din familii dezorganizate, cu o situaţie materială precară, iar o parte dintre acestea ar fi fost cazate chiar la domiciliul celui în cauză, care nu are ocupaţie şi îşi asigura cheltuielile zilnice din banii obţinuţi din exploatarea victimelor.

În baza probatoriului administrat, acesta a fost reţinut pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de minori, iar joi., Tribunalul Vaslui a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al DIPI.

 

 

Lăsați un comentariu