Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

 

Reţea de contrabandişti destructurată de DIICOT. Trecea ţigările peste graniţă cu deltaplanul!

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Vaslui, sprijiniţi de poliţiştii de frontieră, au destructurat o grupare infracţională ai cărei membri sunt bănuiţi că, folosind aparate de zbor uşoare, tip deltaplan, transportau din Republica Moldova colete cu ţigări de contrabandă, dotate cu dispozitive de localizare prin sistemul GPS, pe care le paraşutau pe teritoriul României.

Joi, în urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii din cadrul S.C.C.O. Vaslui, cu sprijinul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – B.T. Vaslui, s-a reuşit probarea activităţii infracţionale a doi bărbaţi, de 35 şi 42 de ani, ambii din Republica Moldova, bănuiţi de contrabandă cu ţigări.

În fapt, în noaptea de miercuri spre joi, din două aparate de zbor tip deltaplan au fost paraşutate în zona comunei Viişoara, din judeţul Vaslui, 4 colete în care se aflau  159.380 de ţigarete, de diferite mărci, ce aveau aplicate timbru fiscal de Republica Moldova.

Coletele au fost preluate de membrii grupării, care se deplasau cu două autovehicule. Aceştia au fost depistaţi şi conduşi la audieri, iar în baza probelor administrate, au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Cercetările au relevat că cei doi bărbaţi ar fi introdus ilegal în România mari cantităţi de ţigări, provenind din Republica Moldova, prin intermediul aparatelor de zbor uşoare, tip deltaplan, din care erau paraşutate colete dotate cu dispozitive de localizare prin sistemul GPS.

De asemenea, din cercetări a reieşit că activitatea grupării era bine planificată şi organizată, în sensul că bănuiţii efectuau activităţi de recunoaştere a locurilor unde urmau să fie paraşutate coletele. Cei doi bărbaţi au fost prezentaţi magistraţilor, fiind dispusă arestarea lor preventivă, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi introducere în ţară de cantităţi de ţigări, prin alte locuri decât cele prevăzute de lege pentru controlul vamal.

 

Lăsați un comentariu