Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

 

Maşini cu acte false descoperite la Frontiera Albiţa

Vama-AlbitaDuminică, în jurul orelor 11.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei Vitalie D., cetăţean din Republica Moldova, conducând un ansamblu de vehicule format dintr-un autoturism marca Renault Megane şi o remorcă marca Sacar.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea autocolantului care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice pentru remorcă, lucrătorii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Vitalie D. a declarat nu are cunoştinţă despre faptul ca autocolantul, care atestă efectuarea inspecţiei tehnice, ar  fi fals sau falsificat.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit bărbatului lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals.

În jurul orelor 15.30 în acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei cetăţeanul român Dănuţ T., conducând  un autoturism marca Volkswagen Sharan, înmatriculat în Bulgaria.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea talonului şi a certificatului de inspecţie tehnică periodică, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări specifice ocazie cu care au constatat că acestea nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false.

Dănuţ T. a declarat că a achiziţionat autoturismul de la un cetăţean din R. Moldova şi nu are cunoştinţă că documentele ar fi false.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit şi acestuia lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România.

Lăsați un comentariu