Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

 

Şantajist prins în flagrant de poliţişti. Vezi cum acţiona!

Un bărbat în vârstă de 38 ani, din comuna Ghidigeni, judeţul Galaţi, după comiterea a două infracţiuni de furt din autovehicule, a şantajat proprietarii pentru a le restitui bunurile sustrase.

Pe 9 ianuarie, poliţiştii Postului de Poliţie Tutova au fost sesizaţi de un bărbat din localitatea Criveşti, cu privire la faptul că, pe timp de noapte, persoane necunoscute i-au spart un geam de la autovehicul proprietate şi    i-au sustras casetofonul, acumulatorul, plăcuţele cu numerele de înmatriculare, roata de rezervă, precum şi mai multe documente.

Pe timpul efectuării cercetării la faţa locului, poliţiştii s-au sesizat cu privire la faptul că de la un alt autovehicul au fost sustrase plăcuţele cu numerele de înmatriculare, casetofonul, bateria şi actele autovehiculului.

Prejudiciul cauzat prin comiterea celor două infracţiuni de furt calificat este de peste 800 lei.

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Bârlad şi Postului de Poliţie Tutova a fost identificat Bogdan B., în vârstă de 38 ani, domiciliat în comuna Ghidigeni, judeţul Galaţi, bănuit de comiterea infracţiunilor de furt. După comiterea faptelor, bărbatul a contactat telefonic persoanele vătămate şi le-a constrâns să îi înmâneze bani pentru a le restitui bunurile şi actele sustrase. De asemenea, Bogdan B. a ameninţat persoanele vătămate că le va incendia bunuri, dar şi locuinţele în cazul în care nu vor da curs solicitării.

„Poliţiştii l-au depistat în flagrant pe Bogdan B. în momentul în care a primit bani de la una din părţile vătămate. În baza autorizaţiei emise de Judecătoria Bârlad, poliţiştii au efectuat o percheziţie la domiciliul bărbatului, unde au fost găsite mai multe bunuri din cele sustrase.

În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reţinut de poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Bârlad. Astăzi, B. Bogdan a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, respectiv Judecătoria Bârlad, cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad şi a emis pe numele lui B. Bogdan mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi santaj”, se arată în comunicatul Poliţiei Vaslui.

 

Lăsați un comentariu