Marti 23 Aprilie 2024, Actualizat acum 113 zile 12:00 am

 

Percheziţii la contrabandişti. Trei indivizi au fost reţinuţi

diicot-perchezitii-300x225Poliţiştii şi procurorii D.I.I.C.O.T. vasluieni au efectuat percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de contrabandă cu ţigarete.  În urma acţiunii, trei persoane au fost reţinute şi prezentate instanţei competente, cu propunerea de arestare preventivă.

Marţi, poliţiştii Poliţiei municipiului Huşi, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vaslui, beneficiind de sprijinul poliţiştilor de combatere a criminalităţii organizate din Vaslui, au efectuat 9 percheziţii la locuinţele membrilor unui grup infracţional organizat, specializat în comiterea infracţiunii de contrabandă cu ţigarete.

În fapt, membrii grupării sunt bănuiţi că ar fi introdus în ţară, prin alte locuri decât cele prevăzute de lege pentru controlul vamal sau prin locurile prevăzute de lege, dar prin sustragerea de la controlul vamal, a unor mărfuri supuse regimului accizabil.

Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că, în perioada 2014-2015, pe raza judeţelor Iaşi şi Vaslui, 6 persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 65 de ani,    s-ar fi constituit într-un grup infracţional organizat, în scopul săvârşirii infracţiunii de contrabandă cu ţigări.

Pe timpul desfăşurării activităţilor infracţionale, membrii grupului ar fi deţinut şi comercializat ţigări provenite din Republica Moldova, cantitatea totală fiind de peste 10.000 de pachete ţigări de diferite mărci.

În urma acţiunii, trei din membrii grupării au fost reţinuţi pentru 24 ore, iar faţă de un altul a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Cei în cauză au fost prezentați magistraţilor Tribunalului Vaslui, cu propunerea de arestare preventivă, iar în cauză cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă cu ţigări.

În cauză, s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

 

Lăsați un comentariu