Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

 

Record! Zeci de mii de petarde confiscate la Vaslui!

Joi, poliţiştii vasluieni au confiscat peste 29.000 de articole pirotehnice de la locuinţele a trei persoane şi de la sediul unei societăţi comerciale. Pe numele celor vinovaţi au fost întocmite dosare penale.

Până în prezent, poliţiştii vasluieni au efectuat pe raza judeţului 18 controale la persoane fizice, cât şi la societăţile comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice. Au fost descoperite 13 infracţiuni, din care 12 în conformitate cu prevederile Legii 126/2005 privind regimul materiilor explozive şi o infracţiune de nerespectare a regimului materiilor explozive. Pe numele celor trei persoane (doi bărbaţi şi o femeie) au fost întocmite dosare penale în conformitate cu prevederile Legii 126/2005 privind regimul materiilor explozive, pentru săvârşirea infracţiunilor de „efectuare fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice” şi „comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni”.

Tot joi, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Vaslui, împreună cu poliţişti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor au descins la sediul unei societăţi comerciale. {i de aici au fost ridicate în vederea confiscării un număr de 12.400 articole pirotehnice de tipul petardelor şi pocnitorilor din categoriile I şi II şi 26 baterii de artificii din categoria a II-a, deţinute şi comercializate fără drept. în cauză a fost întocmit dosar penal în conformitate cu prevederile Legii 126/2005 privind regimul materiilor explozive. Activităţile fac parte din acţiunea desfăşurată la nivel naţional de Poliţia Română, «Foc de artificii», pentru verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice, în perioada sărbătorilor de iarnă 2013/2014.

 

 

 

 

 

Lăsați un comentariu