Luni 20 Mai 2024, Actualizat acum 140 zile 12:00 am

 

Vezi ce evenimente vor avea loc de Ziua Poliţiei Române

Marţi, poliţiştii români sărbătoresc Ziua Poliţiei Române. Momentul aniversar va fi marcat la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui prin organizarea unei şedinţe festive. Alături de poliţiştii vasluieni vor fi cadre în rezervă, oficialităţi locale, colaboratori și jurnaliști.

Pentru această sărbătoare a fost realizat un film de prezentare a unor cazuri soluționate de polițiștii vasluieni, ce va fi vizionat în cadrul activității festive.

Cu prilejul zilei de 25 martie – Ziua Poliţiei Române vor fi avansaţi în gradul profesional următor 23 ofiţeri şi 76 agenţi de poliţie, care au împlinit stagiul minim.

De asemenea, vor fi avansaţi în gradul profesional următor, înaintea îndeplinirii stagiului minim 4 ofițeri și 5 agenți de poliție pentru merite deosebite în activitatea profesională.

În cadru festiv, li se vor acorda cupe, medalii, diplome şi premii în bani câştigătorilor întrecerilor sportive ce au fost organizate sub egida “CUPA ZIUA POLIŢIEI ROMÂNE –25 MARTIE 2014”.

 

Ziua de 25 Martie constituie cel mai bun prilej pentru Inspectoratul de Poliție al județului Vaslui de a promova profesia de poliţist în rândul tinerilor, de a prezenta micuţilor curioşi dotările Poliţiei, de la arme şi tehnică de intervenţie. Astfel, săptămâna trecută, la sediul inspectoratului a avut loc premierea câștigătorilor concursului de machete pe teme rutiere adresat elevilor cu vârste cuprinse între 6 şi 11 ani, de la unităţile de învăţământ din judeţ. Activitatea a fost desfăşurată în cadrul proiectului „Toleranţa, un pas spre prietenie”.

 

 

 

După această activitate, copiii s-au întâlni cu agentul şef de poliție Eugen Mihăilă și câinele poliţist RAF care au realizat diferite demonstraţii de patrulare, de prindere şi imobilizare a infractorilor sau de apărare la atacul prin surprindere.  Apoi, micuţilor curioşi le-au fost prezentate dotările Poliţiei, de la arme şi tehnică de intervenţie, până la autospeciale folosite în activitate de polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Rutier. De asemenea, copiilor le-a fost prezentat un laborator mobil folosit de  criminaliști pentru realizarea cercetării la locul comiterii unei infracţiuni. Poliţiştii criminalişti le-au explicat celor interesaţi modul în care laboratorul mobil îndeplineşte multiple funcţii, permite descoperirea şi ridicarea amprentelor sau altor tipuri de urme.

Astfel de activități au fost desfășurate și de polițiști din cadrul Poliției municipiului Vaslui și Poliției municipiului Bârlad, ocazie cu care elevilor li s-au prezentat aspecte legate de organizarea Poliţiei Române, drepturile, obligaţiile, atribuţiile poliţiştilor şi condiţiile care trebuie îndeplinite pentru admiterea în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne.

Activitățile au continuat și astăzi, când elevi de la școlile generale din municipiul Vaslui s-au întâlnit în centrul orașului cu polițiști din cadrul Biroului Rutier Vaslui. Activitatea a fost organizată cu sprijinul domnului profesor Moşnianu Mihai, de la Școala nr. 2 „Dimitrie Cantemir” Vaslui. Cum toţi copiii sunt participanţi la trafic, poliţiştii le-au adresat recomandări pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere. Cei mici au folosit pentru câteva momente echipamentele montate pe autovehiculele utilizate la supravegherea traficului rutier. De asemenea, aceștia au realizat desene pe teme rutiere și au scris mesaje de felicitare cu ocazia Zilei Poliției Române. Toți copiii au fost premiați cu diplome și au primit dulciuri.

 

 

 

Lăsați un comentariu