Luni 15 Iulie 2024, Actualizat acum 196 zile 12:00 am

 

Adolescentă de 17 ani prinsă în timp ce vindea țigări de contrabandă

contrabanda tigariPoliţiştii Biroului de Ordine Publică Bârlad împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vaslui au continuat acțiunile pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice pe raza municipiului Bârlad.

În cadrul acţiunii din ziua de 6 ianuarie a.c. a fost identificată, în zona Pieţii Sf. Ilie, o tânără de 17 ani, din municipiul Bârlad care oferea spre vânzare 1400 ţigarete având timbru de accizare din Republica Moldova.

Pe numele tinerei a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută de art. 270 alin.3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal.

În conformitate cu prevederile Codului Vamal, colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia sunt fapte asimilate infracţiunii de contrabandă, iar pedeapsa prevăzută de Legea 86/2006 este închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi”, se precizează într-un comunicat al Poliției Vaslui.

Lăsați un comentariu