Marti 30 Aprilie 2024, Actualizat acum 120 zile 12:00 am

 

Controale ale poliţiştilor în rândul transportatorilor de persoane. Vezi ce nereguli au găsit!

Peste 90 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţiştii rutieri, în timpul unei acţiuni pentru verificarea vehiculelor destinate transportului de persoane.

În perioada 10 – 16 februarie a.c., pe raza judeţului Vaslui, s-a desfăşurat acțiunea TRUCK&BUS. Aceasta a vizat reducerea victimizării din accidente rutiere prin combaterea încălcării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri.

Polițiștii au urmărit verificarea respectării graficelor de circulaţie de către operatorii de transport licenţiaţi, depistarea activităţilor ilegale de transport persoane prin curse regulate, verificarea valabilităţii asigurării de răspundere civilă auto, starea tehnică, respectarea reglementărilor privitoare la orele de conducere şi de odihnă, precum și la viteza de deplasare.

În cadrul acţiunii, poliţiştii rutieri au controlat 220 de autovehicule.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 94 sancţiuni contravenţionale, dintre care 56 pentru încălcarea normelor rutiere conform O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice privind regimul de viteză și portul centurii de siguranță, 8 pentru lipsa de la bordul vehiculului a unor documente specifice transportului de persoane efectuat şi 30 pentru alte încălcări ale legislației rutiere.

Lăsați un comentariu