Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

 

Autoturism fără drept de circulaţie pe drumurile publice din România

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Huşi au depistat un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi R.Moldova, care conducea un autovehicul înmatriculat în Marea Britanie cu documente false şi  fără asigurare.

În ziua de 20 iulie a.c., în jurul orelor 17.00, poliţişti de frontieră din cadrul S.P.F. Huşi/I.T.P.F. Iaşi, care executau misiunea de post control pe comunicaţia  D.N. 28 Albiţa – Iaşi, au oprit pentru control  un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova, Dumitru B., în vârstă de 31 ani, care conducea un autoturism marca Volvo cu numere de înmatriculare britanice.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor autoturismului, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, rezultând că inspecţia tehnică este expirată, iar asigurarea auto nu întruneşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului Dumitru B., dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România şi uz de fals, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecatoria Huşi cu propunerile legale.

Lăsați un comentariu